تاکسی آنلاینکسب و کار آنلاین

ماجرای تحریم اسنپ و درس هایی که باید ازین اتفاق بگیریم

ماجرای اسنپ و تحریم اسنپ از کجا شروع شد؟

همه چیز از توییت زیر توسط مسافری شروع شد که در بزرگراه توسط راننده اسنپ به دلیلی بی حجابی پیاده شده بود.

ماجرای اسنپ

اگه نمی دونین توییت و توییتر چیه باید بدونین : توییتر نوعی سرویس شبکه اجتماعیه که به کاربرانش امکان می ده پست‌هایی متن محور تا ۲۸۰ کاراکتر را، معروف به “توییت”، بفرستند و بخوانند.

خب بعد از این توییت چی شد؟

زیر این توییت بین طرفداران حجاب و مخالفین حجاب، جنگ کامنتی رخ داد.(البته الان این اکانت حذف و توسط یه نفر دیگه ثبت شده که مشخص نیست کی هست)

آخر ماجرای دختر بدحجاب و راننده اسنپ چه بود؟

آخرین پرده از ماجرای جنجالی تذکر به دختر بد حجاب توسط راننده اسنپ، عذرخواهی دختر بد حجاب در حساب توئیتری اش است. او که لابد متوجه شده است که افشای هویت افراد در فضای مجازی بدون رضایت آنها جرم است، و لابد عذاب وجدان گرفته که چطور یک مرد با شرافت را که بدون اینکه افراد خانواده اش اطلاع داشته باشند، در اسنپ مشغول کار بوده را مورد آزار روحی قرار داده است، در نهایت مجبور به عذرخواهی شد.

پس از انتشار این توییت نیز صفحه مجازی تاکسی اینترنتی اسنپ با انتشار پستی از اتفاق پیش آمده عذرخواهی و اعلام کرد با توجه به ابراز پشیمانی مسافر، این شرکت از حق شکایت خود صرف نظر می‌کند.

 

اصل ماچرا از زبان سعید عابد راننده اسنپ:

«سعید عابد» راننده ۵۴ ساله اسنپ که بازنشسته است و این روزها برای کسب درآمد بیشتر در اسنپ مشغول است به خبرنگار خبرگزارى فارس درباره این اتفاق گفت:«روز ۱۶ خرداد برای من تقاضایی از سمت این خانم در شهرک قائم تهران آمد که من آن را پذیرفتم. وقتی رسیدم، این خانم همان ابتدا در خیابان بدون روسری بود و من به خودم گفتم طبق روال گذشته وقتی سوار ماشین شد از ایشان تقاضا می‌کنم که به خاطر جریمه نقدى که برای ماشین‌هایی که چنین تخلفی دارند انجام می‌شود، روسری‌اش را سر کند. هنوز ۱۵۰ متر از محل سوار شدن خانم فاصله نگرفته بودیم که من از ایشان تقاضا کردم که روسری خود را سر کنند. اما ایشان با لحن تندی گفتند که شما بهتر است در کار دیگران دخالت نکنید و رانندگی‌تان را بکنید. بعد از شنیدن این جمله من نگه‌ داشتم و گفتم که با این حساب من نمی‌توانم شما را برسانم و دقیقا همان بلوار قائم و در حالى که تنها ۱۵۰ متر از مبدا فاصله گرفته بودیم، نگه داشتم که خود خانم از ماشین پیاده شدند و من از ایشان نخواستم از ماشین پیاده شوند. حتى گفتم که مى‌توانم ایشان را به مبدا برگردانم.»

آقای عابد درباره ادامه برخورد این خانم درباره تقاضای سرکردن روسری اضافه کرد:«بعد از پیاده شدن این خانم به من گفت که من با اسنپ تماس می‌گیرم و شکایت می‌کنم. من هم گفتم که حتما این کار را بکنید و من هم این کار را انجام می‌دهم. اما بعد از آن با پلیس ۱۱۰ تماس گرفت و به پلیس گفت که یک نفر در بلوار قائم با این شماره پلاک مزاحم من شده است. من هم همان موقع به پلیس زنگ زدم و ماجرا را شرح دادم که پلیس گفت همانجا بمانید تا مامور بیاید. اما خانم بعد از این تماس سوار یکی از ماشین‌های عبوری شد و رفت. من هم نیم‌ساعت منتظر ماندم و وقتی دیدم پلیس نمی‌آید به ناچار رفتم. همان لحظه با پشیبانی اسنپ تماس گرفتم و اپراتور پشتیبانى به من گفت شما کار درستى انجام دادید و طبق قوانین رفتار کردید»

این راننده اسنپ درباره منتشر شدن اسم و مشخصاتش ادامه داد:«تا پیش از انتشار این توییت توسط رفتار این خانم به جز خانواده، هیچ‌کس از اقوام و آشنایان نمی‌دانست که من در اسنپ هستم و الان همه از این موضوع با خبر شدند و تماس‌های متعددی در این باره میان دوست و آشنا داشتم. من در طول این مدت که در اسنپ مشغول بودم حتی درخواست افرادی که در نزدیکی محل سکونت اقوام و دوستانم زندگی می‌کردند را قبول نمی‌کردم اما حالا این خانم با این کار همه را با خبر کرد. البته من شرمنده نیستم. من بازنشسته هستم و مثل خیلی‌های دیگر که در این شرایط اقتصادی نیازمند درآمد بیشتر هستند، در اسنپ مشغول شدم.»

در این ۱۰ روز چه اتفاقاتی افتاد؟

? ۹۶ درصد از کاربران ارزشی پس از شایعه‌ی عذرخواهی #اسنپ از مسافر اقدام به تحریم این اپلیکیشن کردند!
? پس از بیانیه‌ی اول اسنپ مبنی بر عدم عذرخواهی از مسافر و تقدیر از راننده جهت اعتراضات تغییر کرد!
?۹۴درصد از توییت‌ها حاوی انتقادات شدید حامیان حجاب اختیاری و در نقد اسنپ بودند!
? با وجود این‌که این درگیری بین مسافر و راننده‌ ایجاد شده بود و دو طیف اعتقادی مختلف با هم به اختلاف خورده‌بودند، اسنپ و واکنش‌هایش بیش از همه‌چیز زیر ذره‌بین رفت!
? دلایل حامیان راننده‌ی اسنپ برای محکومیت مسافر:
⭕️ مسافر با عدم رعایت حجاب قانون و شرع را زیر پا گذاشته‌است.
⭕️ با توجه به احتمال جریمه‌ی خودرو به دلیل بی‌حجابی، مسافر موظف بوده برای جلوگیری از توقیف خودرو‌ حجاب را رعایت کند، ولو این‌که به آن اعتقاد نداشته باشد!
⭕️ انتشار اسم و‌عکس راننده تجاوز به حریم خصوصی فرد محسوب می‌شود!
? دلایل حامیان مسافر برای محکومیت راننده و اسنپ!
⭕️ اسنپ صرفا یک اپلیکیشن حمل و نقل عمومی‌ است و در قبال ‌مجازات مجرم وظیفه‌ای ندارد!
⭕️ راننده، به هیچ عنوان حق نداشته مسافر را در میانه‌ی راه پیاده کند. اگر پس از پیاده کردن مسافر از خودرو، او دچار حادثه‌ای می‌شد چه‌کسی مسئولیتش را به عهده می‌گرفت؟
⭕️ اساسا پوشش هر فرد به خودش مربوط است و هیچ‌کس حق دخالت در نوع پوشش فردی دیگر را ندارد!
?نظر شما در این رابطه چیست؟
? #تحریم_اسنپ چگونه ترند شد؟
در بازه‌ی زمانی شانزدهم خرداد ماه (روز شروع ماجرا) تا ساعت ۲۰ روز ۲۱خرداد ماه ۹۰هزار توییت در مورد رویدادهای حول محور#اسنپ تولید شده‌است.
? از ميان اين ٩٠هزار توييت، ١٩هزار توييت توليدى و ٧١هزار ريتوييت بوده‌اند.

1️⃣ اولین #تحریم_اسنپ را سهیل کریمی که مستندساز است، در ساعت ۱:۲۰ بامداد ۱۸خرداد منتشر کرده‌است. توییت او ۱۳۰۵ بار ریتوییت یا بازنشر شده‌است.
2️⃣ اوج واکنش‌ها به ماجرای اسنپ در ساعت ۱۲ روز ۱۹خرداد بوده، که کاربران در نقد عذرخواهی اسنپ از مسافر ۱۰۲۰توییت منتشر کرده‌اند!
3️⃣در حالى‌که موج ایجاد شده پس از گذشت چند ساعت در حال فروکش کردن بود، بیانیه‌ی اسنپ در مورد عدم عذرخواهی از مسافر و تقدیر از راننده دوباره به آتش دامن زد! با این تفاوت که حالا جنس معترضان عوض شده بود!
4️⃣ پس از بیانیه‌ی اول اسنپ، منتقدان قانون حجاب اجباری به مخالفت شدید با اسنپ پرداخته و به #تحریم_اسنپ پیوستند!
5️⃣ بیانیه‌ی دوم اسنپ در واپسین ساعات روز ۲۰خرداد منتشر شد. در این بیانیه مسافر در اکانت توییترش، رسما از اسنپ عذرخواهی کرد و اسنپ نیز اعلام کرد از شکایت صرف‌نظر خواهد کرد.
6️⃣ آتش خشم منتقدان حجاب اجباری پس از بیانیه‌ی دوم بیش از قبل شعله‌ور شد و #تحریم_اسنپ جدی‌تر از گذشته
دنبال شد!

 

در این برخورد، عده ای به حمایت از تصمیم راننده و عده ای هم به حمایت از تصمیم مسافر پرداختند که در نهایت همه ی کاسه و کوزه ها بر سر مجموعه #اسنپ به عنوان میزبان این دعوا شکست.

? هر دو طرف طی حرکتی “خودجوش” تصمیم به #تحریم و حذف اسنپ گرفتند و طی همین جریانات عده ای هم پا را فراتر گذاشته و کارزارهایی با عنوان #استارتاپ_های_دلال و فراتر از را بنا نهادند که به طور مشخص می توان هدف از این جریان آخر را درگیری با کلیت #استارتاپ ها دانست و مشکل را فقط اسنپ نمی دانند.

? در همین راستا افراد مختلف با مراجعه به راننده مذکور و گرفتن عکس های یادگاری و… به فراموش نشدن ماجرا کمک می کنند.
#صدا_و_سیما نیز با بررسی فوری ماجرا و نتیجه گیری از آن به این موضوع پرداخت که از نکات جالب به کاربردن متعدد برند اسنپ بر روی آنتن بود که مشکلات را بر عهده اسنپ قرار دادند.

? در این بین اتفاق جالب دیگری هم رخ داد که تبلیغات #تپسی در این بین بود به طوریکه بعضی افراد مشهور در این دعوا به مخالفت با اسنپ پرداخته و توصیه به نصب تپسی می نمودند.

?حال باید سوال کرد چرا همه در این بین اسنپ را گوشت قربانی فرض می نمایند و یا با تبلیغ رقیب به تحریم آن می پردازند؟!
وظیفه اسنپ در این بین چه چیزی بوده است؟!

 

درس اول : وقتی کسب و کار اینترنتی داریم، هر لحظه ممکنه یک نارضایتی مشتری به گوش ۱۰ نفر، هزار نفر، یک میلیون نفر و گاهی ۸۰ میلیون نفر برسه.

درس دوم : نقش مدیر روابط عمومی رو در سازمانتون خیلی خیلی جدی بگیرید، یک اقدام مناسب همون اول از طرف روابط عمومی اسنپ ، میتونس جلوی همه این مشکلات رو بگیره.

درس سوم : همیشه شرایط می تونه بدتر از قبل باشه، پس از هر لحظه بخواید میتونید جلوی ضرر رو بگیرید و فکر نکنید دیگه چیزی برای از دست دادن ندارید.

درس چهارم : با موج هایی که بر اساس احساسات مردم برانگیخته میشن، به هیچ وجه نمیشه منطقی برخورد کرد، بنابراین بهتره در چنین شرایطی بصورت احساسی با هر دو طرف مذاکره کرد که بفهمن هواشونو دارین.

درس پنجم : برای ارائه بیانیه در چنین شرایطی، به حفظ ارتباط مستمر با مشتریانتون تکیه کنین و با توجه به اینکه موضع گیری میتونه احساسات هر طرف رو جریحه دار کنه، با حفظ سنگر مظلومیت، کار رو جلو ببری.

درس ششم: به هیچ وجه نگذارین، انتقاد از برندتون نقل قول محافل بشه چون در دراز مدت نقش منفی نسب به برند شما در ذهن مخاطب میزاره.

برچسب ها

مازیار احمدی

مازیارم. مازیار یه وبمستر هست که جوانیشو تو اینترنت گذاشته. عاشق وردپرسه و یه استارتاپ داره که مثل بچش دوسش داره و دوستدار محتوا هست. مازیار موقع کار خیلی جدیه ولی آدم خوش قلبیه و از ته دل میخنده. مازیار عاشق یاد دادن و اشتراک گذاری تجربیاتش هست.

نوشته های مشابه

s�ظر

  1. سلام من راننده اسنپ هستم روزی که خواستم ثبت نام کنم یک برگه بزرگ قوانین و مقررات جلوی من گذاشتن و من آن راپذیرفته و امضا کردم.
    وقتی خودم برنامه درخواست اسنپ رو نصب کردم هیچگونه قوانی و مقرراتی برای مسافر ندیدم.
    حداقل چهارتا قانون هم برای مسافر بذارن.
    چطور ما نباید نحوه پرداخت را مشخص کنیم ولی مسافر بتواند داخل خودرو سیگار بکشد و اعتراض کنیم نمره منفی میدهد.
    چطور باید به دستور روشن کردن موزیک یا نکردن مسافر گوش کنیم ولی تعداد سرنشینان یک سفر به پنج بزرگ سال وسه کودک نزدیک هشت سال برسد.
    چطور باید به دستور روشن کردن کولر و بخاری گوش دهیم درصورتی که مسافر بوی تعفن میدهد.
    چطور باید وارد کوچه ای بسار تنگ شویم که خارج شدن از آن چندین دقیقه طول میکشد اما پیاده طی کردن مسافر چند ثانیه.
    چطور باید انتخواب اشتباه لوکیشن چند صدمتری را بپذیریم بدون آن که مبلغ را اظافه کنیم ودر آخر ما مقصر باشیم.
    چطور باید تاخیر ده دقیقه ای را بدون افزایش کرایه بپذیریم.
    آیا درست است شش دقیقه تا مقصد رانندگی کنیم و بعب از رسیدن مسافر سفر را بدون پرداخت کنسلی کنسل کند.
    خواهش میکنم یک روز خود را جای راننده بگذارید و حداقل پنج ساعت در یک روز کارکنید.باز هم حرف دارم ولی چه فایده

  2. سلام
    اعتقادات و عقاید هر کس مطابق با عقل و منطق و قانون انسانیت آزاد هستش. این رو میتوانیم به وضوح در ماجرایی موسی و شبان ببینیم.
    کسانی که به این آزادی عقایداعتقاد ندارند هر روز در ایران و جامعه جهانی منزوی تر میشن.

    1. اگه راننده جریمه میشه اون جناب مسافر میخواست جریمه شو بده؟هرگز. پس اینهمه موضوعهای مختلف رو باهم قاطی نکنید. مساله خیلی ساده اس ربطی هم به آزادی و عقاید شخصی کسی نداره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن