کسب و کار آنلاین

7 گام عالی برای آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی به زبون خودمونی و راحت

چرا شما باید یک فروشگاه اینترنتی درآمدزا بسازین یا یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنین؟ چگونه فروشگاه اینترنتی بسازیم و نکات راه اندازی فروشگاه اینترنتی چیست؟

چون شنیدین دیجی کالا درآمد میلیاردی داره؟

چون شنیدین وقتی فروشگاه اینترنتی دارین، جمعه ها و  یا حتی شب ها که خوابین هم، میشه پول درآورد؟

چون شنیدین همه کسب و کارهای سنتی دیر یا زود جمع میشه؟

درسته! این موارد تماما حقیقت داره، اگه الان خسته این لطفا بلند شین برین، چشماتون یه آب بزنین تا با هم مقاله رو ادامه بدیم، چون حیفه، خوندن این مطلب انگیزه و اراده می‌خواد تا همین امروز اقدام به راه اندازی فروشگاه اینترنتی کنین.پس در کنار ما با آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی باشین.

برای فروش محصولاتتون حتی ساعت ۳ نصف شب آماده این؟ پس همراه من باشین تا مراحل آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی را با هم مرور کنیم و تقریبا یک مشاوره برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی در ادامه می بینین:

بعضیا فکر می‌کنن به محض اینکه فروشگاهشونو تو اینترنت راه انداختن دیگه سریع باید پول دربیارن، اگه جایی اینو بهتون گفتن دروغ گفتن و اگه با این هدف هستین که یک شبه مسیر صد ساله رو طی کنین، پیشنهاد نمی‌کنم ادامه مقاله رو بخونین ولی اگه میخواین یک کار قوی انجام بدین مراحل زیر رو مو به مو بخونین:

بیزینس پلن یا بیزینس مدل فروشگاهتون رو تکمیل کنین

بیزنس مدل یا مدل کسب و کار، بخشی از طرح کسب و کار آنلاین شماست و جزئیاتی از قبیل چگونگی جذب مشتری تا نحوه تولید محصول و به عبارت كلي، چگونگی درآمدزایی رو در بر می گیره. برای طراحی بیزینس پلن معمولا یک فرم به شکل زیر رو تکمیل میکنند.

بیزینس مدل ۹ بخش سازنده‌ی فروشگاه شما روتوصیف می‌کنه. این بخش‌ها شامل بخش‌(های) مشتریان، ارزش پیشنهادی، کانال(های) توزیع، ارتباط با مشتریان، جریان درآمد، فعالیت‌های اصلی، منابع اصلی، شرکای(تجاری) کلیدی و ساختار هزینه‌ها است.

  • چه محصول یا خدمتی تمایل دارین عرضه کنید؟
  • به چه قیمتی می‌خواین بفروشین؟
  • از چه طریقی می‌خواین می‌فروشید؟
  • به چه کسانی می‌فروشید؟
  • خدمات پس از فروش فروشگاهتون چطور هست؟
  • فروشندگان شما چه کسانی هستند؟
  • ارائه خدمات/محصولات چه هزینه‌هایی در بر دارد؟
  • ارائه محصولات/خدمات چه هزینه‌هایی در بر دارد؟
  • فعالیت‌های اساسی و منابع اساسی در راستای ارائه محصول و خدمت چیست؟
  • درآمد و سود فروشگاه اینترنتی شما از چه طریقی تامین می‌شود؟
  • درآمد و سود فروشگاه اینترنتی چقدر است؟

تکمیل بیزینس مدل کمکتون می کنه همواره مسیر اصلی خودتون رو بدونید.

محصولات یا خدماتی که قصد فروشش رو دارید، مشخص کنید.

توی این آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی، باید گام به گام با ما بیاید جلو.

خب حالا باید مشخص کنید، چه محصولاتی رو می‌خواین بفروشین.یک بقال قبل از اینکه مغازه بقالی‌اش رو تاسیس کنه برای خودش مشخص می کنه که مثلا در این مغازه مواد شوینده، حبوبات، مواد غذایی و … به فروش می‌رسه.

شما هم که قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی دارین، باید اول مشخص کنین که قرار هست چی بفروشین؟!

برای اینکه بدونید کدام محصول برای فروش مناسب‌تر است، اول دوست داشتنی ها و توانایی های خودتونو مد نظر قرار بدین. مثلا اگه شما در ساخت محصولات زینتی تبحر دارین، می‌تونید فروشگاه اینترنتی برای فروش آنلاین محصولات زینتی مثل دستبند که اتفاقا طرفدار هم زیاد داره، راه اندازی کنین.

یا اگر مثلا تو حوزه فوتوشاپ فعالیت داشتین، می‌تونین نمونه طرح های PSD که طراحی کردین رو برای فروش و دانلود بزارید.

نکته‌ی بعدی برای انتخاب محصول مناسب فروشگاه اینترنتی شما بعد از علایق و توانایی ها، این هست که بررسی کنین کدام حوزه هنوز اشباع نشده.

ممکنه شما در حوزه‌ای قصد تاسیس فروشگاه آنلاین داشته باشین که رقبایی سرسخت و با سابقه‌ی طولانی دارن کار می‌کنن. خب در این حالت احتمال موفقیت شما کم هست.

اگه محصولی که الان قصد فروشش رو دارین وجود داره و یک فروشگاه اینترنتی قوی داره در اون زمینه، کار میکنه، میتونین باهاش همکاری کنین.

ولی اگه هنوز کمر همت رو بستین که خودتون فروشگاه اینترنتی خودتون رو داشته باشین، حتما باید به این فکر کنین که یک تفاوت و یک ارزش ایجاد کنین که باعث بشه کاربران یا مشتریان هدف به محصول شما اعتماد کنند.

 تحقیقات بازار

بعد از اینکه آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی رو خوندین، قدم بعدی برای انتخاب مسیر و داشتن یک سایت فروش اینترنتی و اینکه تصمیم بگیرید داخلش چی بفروشید علاوه بر علاقه خودتون که خیلی هم اهمیت داره، بررسی نیاز بازار هم خیلی مهمه:

  • آیا مردم واقعا به محصول فروشگاه شما نیاز دارن؟ 

مثلا یادمه یه شرکت اومد جارو برقی بدون صدا تولید کرد و برای فروش گذاشت، به این هوا بود که معظل مردم این صدای جارو برقیه ولی بعد تو بازار استقبال نشد، تحقیق کردن دیدن مردمی که خریدن هم مدام فکر می کنن این جارو برقی خرابه، بخاطر همین ازین محصول استقبالی نمی‌شد.

  • اندازه بازاری که می‌خواید واردش بشین چقد هست؟

سوال خوبیه و حتما در شروع کسب و کار باید از خودتون بپرسین که حجم مارکت یا اندازه بازار چقدره؟

بازار رو می‌شه از لحاظ مواردی مثل حجم (چند واحد از یک محصول یا سرویس فرخته می‌شه)، ارزش (میزان پولی که در بازار هزینه می‌شه) و تناوب (چند وقت به چند وقت یک محصول به فروش می‌رسه) اندازه گیری کنین.

برای اندازه‌گیری حجم بازار می‌تونین از دیتاهای دولتی که گاها منتشر می‌شه و یا توسط نظرسنجی از مشتریان استفاده کنین.

  • رقابت در بازاری که می‌خواید فروشگاهتون رو راه بندازین چطوره؟

آیا رقیب دارین؟ آگه آره چه ویژگی هایی دارن؟شما می‌خواید چه حرف جدیدی برا گفتن داشته باشین که مردم از اونا نخرن و از شما بخرن؟

  • چه کسانی مشتریان فروشگاه اینترنتی شما خواهند بود؟

فقط قراره از محصول شما خانم‌ها استفاده کنن؟آقایون؟ یا همه مردم؟یا یه سن خاص از مردم؟ مثلا یه فروشگاه محصولات جنسی چه قشری مشتری داره؟

  • آیا بازار کشش قیمی که در نظر گرفتین برای کالای خودتون رو داره؟

این موضوع هم خیلی مهمه، مثلا شما میگید اگه این محصول رو ۱۰ میلیون بفروشم سود خوبی داره برام ولی در عمل می‌بینین با این قیمت اصلا این محصول مشتری نداره.

توی این آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی میفهمین که برای انتخاب مسیرتون دیگه چی مهمه؟

آنالیز رقبا

کسب و کار شما قطعا نمی‌تونه در یک محیط بسته که رقیبی نیست، وجود داشته باشه.

وجود رقیب قوی در بازاری که شما می خواید وارد بشید،به موفقیت و رشد شما هم کمک زیادی می کنه.

تحلیل رقبا برای بازاریابی و برنامه‌ریزی استراتژیک با شناسایی اینکه رقبای اصلی شما چه کسانی هستن، جایگاه اونها در بازار و در ارتباط با کسب و کار شما کجاست اهمیت داره. 

با فهمیدن نقاط ضعف و قدرت اونها، می‌تونید فرصت‌هایی رو برای بهره‌بردازی و شروع حرکت جدید شناسایی کنید. روش‌های زیادی برای جمع‌آوری اطلاعات رقبا وجود داره. از جمله روزنامه‌ها و مجلات تجاری، گزارشات سالیانه، بروشور محصولات و فعالیت‌های بازاریابی.

برای آنالیز رقباتون در اینترنت سوالات زیر رو پاسخ بدین:

  1. رقبای شما چه سایت‌هایی هستند؟
  2. چه سرویس یا خدمات و محصولاتی در سایتشون می‌فروشن؟
  3. سهم بازار هر کدوم از رقباتون چه میزان هست؟
  4. استراتژی‌ها‎ی گذشته و آیندشونو بررسی کنین و یادداشت کنید.
  5. رسانه های تبلیغاتشون چیا بوده؟
  6. نقاط قوت و ضعفشون رو بنویسید؟
  7. روی چه کلمات کلیدی در گوگل رتبه های بهتر دارند؟
  8. دلیل محبوبیتشون بین کاربران چی بوده؟
  9. لیست قیمت هاشونو استخراج و با قیمت های خودتون مقایسه کنین

خرید دامنه برای فروشگاه اینترنتی

خب توی این آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی تا اینجا برنامه ریزی کردیم و پلن ریختیم. حالا وقت عمله!

دامنه یا دومین، اسم سایت و فروشگاه اینترنتی شماست. مثلا دامنه سایت ما webmasterfa.com هست. هر کس اسم دامنه شما رو در آدرس بار مرورگر خود وارد کند، اطلاعات فروشگاه اینترنتی شما نمایش داده می شه.

برای شروع فروشگاه اینترنتی می‌تونین از دامنه ir استفاده کنید ولی اگه قصد راه اندازی یک فروشگاه آنلاین خفن رو دارین، پسوند .com اسمی که مورد نظرتون هست رو هم حتما ثبت کنید.

آموزش ساخت سایت رو تو این مقاله بهتون توضیح دادیم آموزش ساخت سایت به زبان ساده

تهیه هاست یا فروشگاه ساز برای فروشگاه اینترنتی

یکی از راه های آماده سازی یک فروشگاه اینترنتی، طراحی و کد نویسی از 0 هست که من این روش رو پیشنهاد نمی کنم چون هزینه های بالایی داره و آخرش هم اونی نیست که می‌خواستین.

پیشنهاد من استفاده از فروشگاه ساز هست.

در این روش فروشگاه سازها، امکان ساخت فروشگاه آنلاین را برای شما فراهم می کنن. یعنی کلیه امکانات و قابلیت‌هایی که برای یک فروشگاه اینترنتی نیاز دارین در یک سیستم فروشگاه ساز پیاده سازی شده و به صورت کاملا آماده در دسترس هست. برای مثال، شاپیفای، سازیتو، سایتساز ایرانسرور و پرستاشاپ، فروشگاه‌سازهای معروفی هستن.

با استفاده از فروشگاه سازهای آنلاین، نیازی به انجام هیچ گونه کدنویسی، دانش برنامه نویسی یا نصب ماژول‌های مختلف هم ندارین. کافی است فرم ثبت نام در سایتهایی که فروشگاه ساز ارائه میدن رو را تکمیل کنین و پس از طی چند مرحله کوتاه فروشگاه خودتونو  در کمتر از چند ساعت با امکانات کامل و قالب زیبا و کاربر پسند آماده دارید.

از مهم ترین مزایای استفاده از فروشگاه ساز می‌تونیم به عدم نیاز به هاست ، هزینه پایین و پشتیبانی روی سرویس فروشگاه نام ببریم.

اگه تمایل به این روش داشتین با ایمیل من ([email protected]) در ارتباط باشین تا فروشگاهتونو با هزینه ۳۹۹۰۰۰ تومن راه اندازی کنم.

از این آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی تا الان بهره بردین؟ خب بریم برای ادامۀ ماجرا.

دریافت درگاه پرداخت آنلاین برای فروشگاه اینترنتی

فروشگاه های مختلف روش های مختلفی رو برای پرداخت وجه محصول، به مشتریانشون ارائه میدن، مثل پرداخت انلاین، واریز به شماره حساب. ولی امروزه پرداخت آنلاین طرفدار زیادی داره و بیشتر مردم برای صرفه جویی در وقتشون ازین روش استفاده می کنن.

بنابراین باید به فکر تهیه‌ی درگاه پرداخت مطمئن و امن از بانک باشین، در حال حاضر بانکهای ملت و اقتصاد نوین درگاه های معتبری ارائه میدن و پیشنهاد می کنم حتما از دو تا درگاه برای فروشگاهتون استفاده کنین. ولی برای دریافت درگاه مستقیم بانک، فروشگاهتون حتما باید نماد اعتماد الکترونیک داشته باشه.

علاوه بر درگاه مستقیم بانک، درگاه های پرداخت واسط زیادی هم وجود دارن که نیاز شما رو برای انجام این روال های زمان بر رفع می کنند، نمونه سایت هایی که درگاه واسط میدن و مطمئن هستن، pay.ir و آرین پال هستند.البته معمولا درگاه های واسط رقم ناچیزی مثل یک درصد از تراکنش ها را برمیدارن.

دریافت نماد اعتماد الکترونیکی برای فروشگاه اینترنتی

شاید یکی از سخت‌ترین مراحل آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی، هفت خوان دریافت نماد اعتماد الکترونیکی هست که با مدیریت سازمان صنایع و معادن صادر میشه. شما می تونین با مراجعه به سایت enamad.ir مراحل دریافت نماد رو شروع کنین تا هرچه سریع‌تر دریافتش کنین. پس از ثبت‌نام باید به صورت محضری تعهدنامه‌ای را امضا کنین و برای سازمان اینماد ارسال کنین.

اهمیت دریافت نماد اونجایی مشخص می شه که بخواین درگاه مستقیم بانکی دریافت کنین؛ یکی از ملزومات دریافت درگاه پرداخت بانکی، داشتن نماد اعتماد است.

تاثیر نماد در ذهن کاربران و اعتماد مشتریان هم قابل انکار نیست؛ به مشتریان شما این اطمینانو میده که فروشگاه شما هویت داره و تایید شده هست.

 

میدونستین با ۳۹۹۰۰۰ تومن می تونین یک فروشگاه اینترنتی با امکانات عالی راه اندازی کنین؟

مگه میشه؟؟ بزن بریم!

دریافت SSL برای فروشگاه اینترنتی

زمانی که فروشگاه اینترنتی شما از SSL استفاده می کنه، اطلاعاتی که بین کاربرانتون و فروشگاه شما رد و بدل می شه، رمزنگاری می شه، تا قابل شنود نباشن.

بعد از نصب گواهینامه اس اس ال بر روی فروشگاه اینترنتی، HTTP که کنار آدرس فروشگاه شما در مرورگر، تبدیل به HTTPS می شه و سبز رنگ می شه.

یکی از مهمترین دلایلی که می تونه فروش محصولات شما را افزایش بده، افزایش اعتماد کاربران شما هست، وقتی گوگل سایت شما را به عنوان یک سایت ایمن معرفی کنه در اعتماد کاربرانتون تاثیر زیادی داره و احتمال خرید از سایت شما افزایش پیدا میکنه.

تحقیقات نشون میده ۸۷ درصد سایت هایی که گواهی SSL دارند، نرخ تبدیل بهتری در گوگل دارن و ۸۷ درصد کاربران در نتایج جستجو وارد سایتهای دارای SSL می شند که این مورد نیز به فروش بیشتر شما کمک می کنه.

علاوه بر این موارد، همانطور که در قسمت تاثیر SSL روی سئوی سایت شما صحبت کردیم، با دارا بودن SSL سایت شما از رتبه های بهتری بهره مند می شود که شرایط خوب سایت شما در نتایج گوگل در فروش مستقیم شما تاثیر بالایی می گذارد.

و نکته نهایی که بد نیست بهش اشاره کنم، همیشه در هر کسب و کاری باید حرفه ای بودنمون را به کاربر ثابت کنیم، با دارابودن گواهی امن SSL به کاربر اعلام می کنیم که برای امنیت اطلاعات شما ارزش قائلیم و یک کسب و کار حرفه ای هستیم.

 

بازاریابی اینترنتی

 

 

برای بازاریابی و فروش محصول و سرویس، کانال‌های زیادی وجود داره. تحلیل کانال‌‌های بازاریابی و فروش بهتون اجازه می‌ده که به کانال‌های مختلف دسترسی پیدا کنین و متوجه بشید که کدومشون از همه موثرتره. به احتمال زیاد می‌شه از طریق کانال‌های مختلف، به بخش‌های مختلفی از بازار دسترسی پیدا کنین اما باید بدونین که کدومشون بهتر کارساز هستن و کدوم کارایی ندارن. برای هر کدوم از کانال‌های بازاریابی و فروش و پتانسیل‌های بلااستفاده‌‌ی کانال‌ها، باید یکسری نرخ تبدیل رو مشخص کنید تا بدونین کانال‌هاتون دقیقا چه خطی رو دنبال می‌کنن.

 

  • سئو:

توی این بخش از آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی باید سایت خودتون رو سئو کنین، یعنی اون رو برای موتورهای جستجوگر با کلمات خاصی بهینه کنین تا وقتی کاربران اون کلمات رو در موتورهای جستجو، مثلا جستجوگر گوگل، جستجو می‌کنن، سایت شما در لیست نتایج به نمایش در بیاد و از اون طریق وارد سایت شما بشن.

  • بازاریابی محتوایی:

آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی

بازاریابی محتوا یا بازاریابی محتوایی امروزه برای اکثر فروشگاه های اینترنتی تبدیل به یک عضو جدا نشدنی شده، دیگه مثل قدیم نیست که وقتی وارد یک فروشگاه آنلاین می‌شدیم فقط در اون محصولات بود و اونها رو خرید می‌کردیم.

در بازار پر رقابت امروزی حتی فروشگاه‌های اینترنتی هم باید برای کاربران خودشون اطلاعات ارزشمند و رایگانی داشته باشن، یکی از بهترین کارها برای افزایش ورودی‌های گوگل و افزایش بازدید سایت شما، افزایش نرخ تبدیل، اعتماد سازی و افزایش فروش، بازاریابی محتوا هست.

خیلی ساده توضیح می‌دم که یک وبلاگ اختصاصی در کنار سایت اصلی فروشگاهی خودتون ایجاد کنین و در اون مطالب و محتوای جذاب به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار بدین که حتی اگر بازدیدکنندگان و مخاطبان سایت نخوان که فعلا خریدی انجام بدن، مطالب و محتوای شما رو در وبلاگ مطالعه کنن، ببینن و گوش کنن.

مطمئن باشین که اگر این کار رو درست انجام بدین، در آینده خیلی از همین افراد مشتری شما میشن و از سایت شما خرید می‌کنن. داشتن یک وبلاگ در کنار فروشگاه اینترنتی فایده‌های بسیار زیادی داره، فرض می‌کنیم شما فروشگاه اینترنتی عسل طبیعی دارین و در موتور گوگل سایت رو با کلماتی مثل «خرید عسل طبیعی» یا «فروش عسل طبیعی» بهینه کردین تا کاربرانی که این کلمات رو جستجو می‌کنن، وارد سایت شما بشن و از فروشگاه شما خرید کنن.

شاید خیلی از افراد هیچ وقت به قصد «خرید» این کلمات رو جستجو نکنن، اما در گوگل مثلا جستجو کنن “خواص عسل طبیعی” و اگر در وبلاگ فروشگاه‌تون چنین مطلبی منتشر کرده باشین، اونها وارد وبلاگ فروشگاه اینترنتی شما میشن و اون مطلب رو می‌خونن و بعدا درصدی از اون افراد نگاهی هم به فروشگاه شما می‌ندازن و از محصولات شما هم خرید می‌کنن.

  • تبلیغات آنلاین پولی:

برای اینکه زودتر نتیجه بگیرین و از این آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی کمال استفاده رو ببرین و همچنین در بین کاربران اینترنت شناخته بشین و محصولات و خدمات خودتون رو به اونها معرفی کنین و بفروشین، می‌تونین تبلیغات فروشگاه آنلاین خودتون رو در سایت‌های پربازدید قرار بدین یا از تبلیغات کلیکی گوگل و دیگر روش های تبلیغاتی استفاده کنین و با تبلیغات اینترنتی زودتر محصولات خودتون رو بفروشین و کسب و کار اینترنتی خودتون رو سریع تر رشد و توسعه بدین.

  • لندینگ پیج یا صفحه فرود

قبلا در مقاله صفحه فرود چیست؟ توضیح دادم که صفحه فرود چی هست و چه کاربردی داره که می‌تونین این مقاله رو بخونین و فقط اینجا دوباره تاکید می‌کنم که اگر فروشگاه اینترنتی شما صفحه فرود نداشته باشه کلی از سرمایه شما به هدر می‌ره و کلی از سودهایی که می‌تونین کسب کنین، نمی‌کنین، یعنی اگر سایت شما صفحه فرود نداشته باشه، به راحتی بسیاری از بازدید کنندگان سایت که می‌تونن در آینده تبدیل به مشتری ثابت شما بشن رو از دست می‌دین. پس حتما طبق این آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی پیش برین و برای فروشگاه اینترنتی خودتون یک یا چند صفحه فرود بسازین.

پشتیبانی و خدمات پس از فروش

 

 پشتیبانی مناسب و همیشه پاسخ گویی داشته باشین، بهتره در روزهای تعطیل هم پاسخ‌گو باشین و باز بهتره پشتیبانی آنلاین و پشتیبانی ۲۴ ساعته هم داشته باشین. یک بار من تماس گرفتم و با یکی از مدیران فروشگاه های اینترنتی صحبت کردم و ازش سوال کردم که چرا به سوالات کاربران و نظراتی که اونها در قسمت دیدگاه‌های محصولات فروشگاه‌تون ثبت کردن پاسخ نمی‌دین و اونها رو هیمنطور بی پاسخ منتشر می‌کنین!؟ بعد جواب داده بود که وقت نمیشه!! من هم به اون گفتم که با همین کلمه‌ای که الان گفتی، داری برای ورشکستگی و نابودی کسب و کار اینترنتی خودت برنامه ریزی می‌کنی نه برای رشد، توسعه و برند کردن اون!

توسعه فروشگاه اینترنتی

 

بعد از اینکه این آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی رو مطالعه فرمودین و فروشگاه اینترنتی شما شناخته شد و مشتریان و مخاطبانش زیاد شد، وقتش فرا می‌رسه که اون رو بیشتر توسعه بدین و بزرگ‌ترش کنین، بنابراین تبلیغات اصولی بیشتری انجام بدین و با روش‌های دیگر بازاریابی اینترنتی اون رو مشهور‌تر و بزرگ‌تر کنین و در این مرحله به احتمال زیاد نیاز هست که کارمند استخدام کنین، چون دیگه به تنهایی از پس تمام کارها بر نمیاین و باید یک تیم کاری تشکیل بدین.

 

برچسب ها

مازیار احمدی

مازیارم. مازیار یه وبمستر هست که جوانیشو تو اینترنت گذاشته. عاشق وردپرسه و یه استارتاپ داره که مثل بچش دوسش داره و دوستدار محتوا هست. مازیار موقع کار خیلی جدیه ولی آدم خوش قلبیه و از ته دل میخنده. مازیار عاشق یاد دادن و اشتراک گذاری تجربیاتش هست.

نوشته های مشابه

۱ نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن