برندینگ چیست؟ نمونه های برندینگ در ایران و اروپا
برندینگ به زبان ساده
واژه برندینگ یک واژه آشنا برای همه ماست. وقتی با نام برندینگ برخورد می کنیم، ناخودآگاه شرکت های بزرگی چون گوگل و ماکروسافت و اپل به فکرمان می آیند. یا لوگوهای و طرح های خاص شرکت های بزرگ اولین چیزی است که در ذهن ها تداعی می شود. شرکت هایی که به اهمیت این واژه پی برده اند. توانسته اند هویت مخصوص خود را طراحی کنند و در ذهن مردم ماندگار شده اند. سوالی که پیش می آید این است که چگونه برخی شرکت های بزرگ توانستند به این حد از موفقیت برسند و برند شوند؟
بر اساس تعریف ویکی پدیا شامل همه ویژگی ها ، احساسات و مفاهیمی است که به یک نام گره خورده است. برند چیزی فراتر از یک اسم و یک لوگو است.
برندینگ یکی از راه های شناساندن محصول و سازمان شما به مردم
هر کسب و کاری آرزو دارد که محبوب شده و توسط مردم شناخته شود. محبوبیت و شناخته شدن خدمات، هدف هر کسب و کاری است. طوری که وقتی یک طرح و یا محصولی می بینند، به یاد کسب و کار آنها بیافتند. لذا همه توان خود را بسیج می کنند تا به این هدف برسند. برای رسیدن به این هدف درک علم برندینگ ضروری است. در ایران هم صحبت برند و برندینگ در هر سازمان و حتی کافی شاپی داغ است و حتی مشاوران برند و برندینگ از خود برندها بیشتر است.
تمایز ایجاد کنید
مردم بی دلیل به یک برند و محصول وفادار نیستند. بلکه این رفتارها و وعده های برند است که مردم را به خود جلب می کند. برای ساخت یک برند همیشه باید هدف و چشم انداز داشته باشید. سعی کنید متمایز باشید. برندینگ علمی است که با برتری دادن و بزرگ کردن یک برند، ابرو و شهرت آن را در بازارهای جهانی افزایش می دهد. اعتبار و شهرت یک برند می تواند بر فروش محصولات آن هم اثرگذار باشد. برای به وجود آوردن یک برند باید از بالاترین رده یک سازمان گرفته تا کارمندان ساده آن به یک دید یکسان و منسجم دست پیدا کنند. برای همین است که باید برای مسیر خود یک نقشه راه دقیق و یک استراتژی کامل طراحی کنند.
برندینگ تنها یک لوگوی زیبا نیست. چیزی بیش از یک نام برای محصولات است. برند سازی محصول در واقع مسیری است که به واسطه آن مردم و مشتریان محصول شما را میشناسند،درک می کنند و از استفاده آن لذت می برند.
نمونه های برندینگ در ایران و اروپا
فراموش نکنید شرکت های بزرگی چون گوگل و اپل راه های مخصوص خود را در برندسازی دارند. ولی شرکت های نوپا امکانات و موقعیت مشابه اپل ندارند. لذا مسیر برند سازی آنها هم متفاوت است. کسب وکارهای کوچک سعی می کنند از روش های کم هزینه ولی خلاقانه و زود بازده جهت برندسازی استفاده کنند.
در ادامه راهکارهای برندینگ ،به معرفی برخی کسب و کارها و نمونه های برندینگ در ایران و اروپا می پردازیم.
1. فروشگاه آنلاین Folklorious
یکی از مشهورترین فروشگاه های اسپانیا، فروشگاه Folklorious می باشد. فروشگاهی که راه پیشرفت خود را به خوبی یافته و توانسته ملکه ذهن مردم شود. کوئیم مارین طراح مبتکر بارسلونایی برای برند سازی این فروشگاه آنلاین دست به خلق آثار هنری، گرافیکی و حتی عکاسی زده است و با این کار، تصویر این برند را ملکه ذهن کاربران کرده است. این فروشگاه آنلاین به واسطه همین خلاقیت هایش یکی از بهترین و منحصر به فردترین فروشگاه آنلاین در اسپانیاست. کافی است یکبار از فروشگاه دیدن کنید تا معجزه برندینگ را درک کنید.
2. برند عطر Tenth Muse
به لوگوی این برند دقت کنید. پرنده و گیاه در کنار هم که نشانه ساخته شدن و تولید از طبیعت و گیاه است. این برند و لوگو جذاب در همه جای محصولات و حتی کاتالوگ ها و کارت ویزیت های تبلیغاتی نیز چاپ شده است. طراحی و ترکیب زیبای طبیعت و گیاهان این برند در ذهن مشتریان ماندگار شده است.
3. برند پوشک Eat My Shorts!
طراح این برند توانسته به خوبی هویت بصری این برند را طراحی کند. این برند در تمام محصولات خود از یک هویت بصری استفاده کرده است. طراح این برند که خود یکی از طراحان خلاق میکزیکوسیتی است، توانسته با این خلاقیت خود، برند پوشک Eat My Shorts را به سطح بالایی برساند.
4. وبلاگ Sneaky Veg
این وبلاگ در حوزه سلامتی و تغذیه فعالیت دارد. همانطور که می دانید در این حوزه رقیبان زیادی وجود دارد. برای اینکه از سایر رقیبان این حوزه سبقت بگیرد، از برندینگ و طراحی هویت بصری استفاده کرده است و دست به طراحی یک وب سایت بسیار زیبا و خلاقانه زده است. به طوری که اگر یکبار از این سایت دیدن کنید طرح های آن برای همیشه در یاد شما باقی می ماند.
5. فروشگاه مد بمبئی
بمبئی را به عنوان شهر رنگ ها می شناسند. شهری پر از مد و لباس های رنگارنگ. حتمأ شما هم از جشن رنگ ها در شهرهای مختلف هند باخبرید. این فروشگاه از همین ویژگی بارز هندی ها استفاده کرد و دست به طراحی هویت بصری به شکل ها و رنگ های مختلف زد. کلیه محصولات و بسته بندی های این فروشگاه هم به همین صورت می باشند. این ایده جالب باعث شده است که هرکسی بسته بندی های رنگی را دید یاد این برند بیافتد.
6. برندینگ بصری برای دیجی کالا
شکی نیست که دیجی کالا یکی از استارت آپ های موفق ایران و یک برند شناخته شده است. حتما شما هم از این سایت خرید کرده اید. امکان ندارد بسته ای دریافت کرده باشید و نشان بصری دیجی کالا رو روی بسته ندیده باشید.
7. برندینگ بانک ملت
بانک ملت یکی از سه بانک بزرگ ایران است که 1900 شعبه در ایران و دو شعبه خارج از کشور دارد. این شرکت سنتی هم از اهمیت برندینگ غافل نبوده و در سالهای اخیر تلاش زیادی در این زمینه انجام داده است. این تبلیغات مدرن آینده روشن بانکداری ایرانی را نشان می دهد.