آموزش کپی رایتینگ ? و 49 تکنیک جدید copywriting به زبان ساده
کپی رایتینگ چیست؟
نمیدونم تا حالا چند بار این واژه به گوشِ مبارکتون خورده ولی اگه با جستجوی گوگل به این مقاله رسیدین، قطعا براتون موضوع جذابی بوده که شما رو راهی این مقاله کرده، من هم سعی کردم اینجا، سیر تا پیازِ کپی رایتینگ و تکنیک های کپی رایتینگ رو به زبون ساده آموزش بدم، بهتون بگم کپی رایتینگ چی هست و چه کارا میشه باهاش کرد تا ته مطلب، دستِ پر برگردین!
اول مطلب بگم اینجا میخوام دربارهی کپی رایتینگ copywriting صحبت کنم ولی اکثر افراد واژه کپی رایت Copyright به گوششون خورده، اون Copyright در واقع حق مالکیت یک نفر برای تولید یک محصول هست و این copywriting یه موضوع جذاب هست که اینجا مفصل دربارش میخونین و یاد میگیرین.
دو دلیل محکم باعث شد حدود ۱ماه روی مقاله کپی رایتینگ زمان بذارم و تجربیات چندساله خودم در این زمینه رو بنویسم:
دلیل اول : خیلی از مدیران سایت ها با من برای مشاوره ارتباط میگرفتند و می گفتن برای تولید محتوای سایتمون خیلی هزینه کردیم ولی هنوز نتیجه ای نگرفتیم، یا با وجود اینکه هزینه زیادی برای ایمیل مارکتینگ و ارسال پیامک داشتم، محصولمون هم خیلی خوب هست ولی فروشی نداشتم!!بنابراین سعی کردم با نوشتن این تجربیات کمکی کنم تا هزینه های تبلیغاتیتون نتیجه بخش باشه و بتونید محتواهای پولساز برای کسب و کارتون تولید کنید یا شعارها یا متن های تاثیرگذار برای تبلیغاتتون بنویسید و رازهایی رو بخونین که رقبای شما دوست ندارند شما اینهارو بدونین.
دلیل دوم: با این آموزش کپی رایتینگ شاید خیلی افراد که از شرایط کار مینالن، بتونن تخصص کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی رو بدست بیارن و با این روش کسب درآمد کنن و به جرات میگم الان همه کسب و کارها به داشتن افرادی با این تخصص نیاز دارند.
خب حالا این کپی رایتینگ چیه؟
به زبون خودمونی بخوام صحبت کنم و ساده بخوام بگم کپی رایتینگ چیست؟ درواقع کپی رایتینگ یک تکنیک برای نوشتن هست که مخاطب رو به انجام یک کار مجاب می کنه، حالا ممکنه این کار، خرید یک سرویس یا محصول باشه! با علم کپی رایتینگ ما یاد میگیریم چطور با استفاده از کلمات ذهن مخاطب رو درگیر خودمون کنیم و اونو متقاعد به انجام کاری کنیم.
اگه شما مدیر یک وبسایت هستین و بهترین شرایط رو در گوگل دارین، سئو خوبی داره سایتتون و محتوای خوبی هم تولید کردین ولی بازم خوب نمی فروشین یا خوب اون بازدید کننده ها به مشتری تبدیل نمیشن، دلیل اصلیش اینه که شما تو مجموعتون یک کپی رایتر ندارین، در واقع کپی رایتینگ مثل یک چسب عمل می کنه و بازدیدکننده های شما را به مجموعه شما متصل می کنه.
کپی رایتر کیه؟
اگه شما در شرکت یا سازمانتون فروشنده داشته باشین، با صحبت کردن یا تماس یک محصول رو میفروشه ولی یک کپی رایتر با قدرت کلمات می تونه برای شما روی بیلبورها، در بلاگ سایتتون و یا در تبلیغات شما در روزنامه یا ایمیل براتون کلی مشتری بیاره.
همیشه گفتم و میگم افرادی که هنر فروش و فروختن رو یاد دارن، تحت هیچ شرایطی بیکار نمی مونن، اونها اگه همه چیزشونو از دست بدن، باز هم می تونن سریع زندگیشونو بسازن، با علم کپی رایتینگ یاد می گیریم چطور می تونیم با قدرت کلمات بفروشیم.
کپی رایتینگ اصولا برای فروش خدمت یا محصول استفاده میشه که بهش به زبان عامیانه هنر تبلیغ نویسی هم میگن، ولی اگه شما تکنیک های کپی رایتینگ رو بدونین، زندگی براتون شیرین تر میشه!چراشو در ادامه میخونین.
حتی ممکنه یک نفر با داشتن هنر کپی رایتینگ، باعث بشه شما با کسی که قهر کردین، آشتی کنین و دوست بشین، جالب شد، نه؟بهتون میگم چجوری…
حتما براتون پیش اومده، یه نفر یه جمله گفته و بش گفتین:
چقد سر زبون داری
خب چی باعث میشه که این جمله رو به کسی بگیم؟ وقتی می بینیم اونقد جملش نافذ هست که با جملش حال می کنیم و روی ما تاثیر زیادی داره، ممکنه اینو بش بگیم، در علم کپی رایتینگ هم همین سر زبون در قالب کلمات روی سایت یا روی کاغذ خودشو نشون میده!
کپی رایتینگ به دردِ کی و چی می خوره؟
بماند که صنعت کپی رایتینگ یکی از مشاغل پردرآمد در سالهای اخیر بوده و یه مقاله میخوندم این صنعت ۳ تریلیون دلار ثروت داره ولی اگه بخوام بگم یادگرفتن و آموزش کپی رایتینگ،به درد کیا میخوره؟باید بگم به درد همهی آدم ها میخوره باورتون میشه؟ اگه نمیشه، لطفا داستان های واقعی زیر رو بخونین بیشتر با اعجاز کپی رایتینگ آشنا میشین و متوجه میشین حتی به درد شما هم میخوره!
آشتی زهرا با نرگس بعد از استفاده متن یک کپی رایتر
زهرا با نرگس قهر کرده بود و مریم هم که دوست صمیمی این دوتا بود، میخواست آشتیشون بده.
مریم، یه پیام برای زهرا فرستاد و اینجوری گفت:
لطفا بیا با نرگس آشتی کن، بچه نیستین که!
جواب زهرا این بود : ولش کن بابا، انگار از دماغ فیل افتاده، عمرا باهاش حرف نمیزنم دیگه!
مریم که از قهر این دو نفر خسته شده بود و حوصلش سر رفته بود با یک نفر مشورت کرد، از خوش شانسیش اون نفر تکنیک های کپی رایتینگ رو بلد بود و بش گفت این متن رو برای زهرا بفرست:
نرگس دخترٍ خیلی مهربونی هست ولی بعضی وقتا از کوره در میره، همون وقتا نیاز به یه درک متقابل داره، دیشب لابلای حرفاش فهمیدم اونقد از رفتارش ناراحت بوده که حتی ناهار و شام نخورده! ولی خب دیگه یه غرور کوچیکی هم داره که اشتباهشو نمی گه، تو خودت هم که خدای مهربونای عالمی، امروز سه نفری بریم بیرون؟ شیرینی آشتی کنونتون هم دنگ و دونگی????
جواب زهرا بعد از شنیدن جمله دوم این بود:
باووشهههه حله، آشتی آشتی…!بریم بیرون آشتی کنون??
اگه شما به جای زهرا بودین با کدوم جمله مریم سریع تر متقاعد میشدین با نرگس آشتی کنین؟؟
در جمله دوم استفاده از لغاتی مثل خیلی یا کوچیک تاثیر زیادی روی ذهن زهرا گذاشت و کمک زیادی کرد که برای آشتی متقاعد بشه!
اگه با کسی قهرین، بگین براتون جمله بنویسم?،بهتون قول میدم آشتی کنین!
اگه تو سازمانتون مشتری ناراضی یا شاکی داشته باشین؛ همینجا متوجه میشیم یادگرفتن و آموزش کپی رایتینگ در راضی کردن مشتری شاکی هم بدردمون میخوره.
حتی من با یاد گرفتن تکنیکهای کپی رایتینگ، در دوران دانشگاه، به بچه هایی که درسی افتاده بودن، کمک میکردم با نوشتن یک متن کپی درسشون رو پاس بشن ?!
هدف کپی رایتینگ، روانشناسی و جذب مخاطب با تعدادی از کلمات تاثیر گذاره و این واژهها باید بتونن در عین سادگی حس خوشایندی نسبت به یک برند و کسب وکار در مخاطب ایجاد کنه.
۲۵ درصد فروش بیشتر فقط به واسطه استفاده از یک تکنیک کپی رایتینگ
شاید جالب باشه براتون بدونین در یک کمپین تبلیغاتی با استفاده از یک تکنیک ساده کپی رایتینگ بین دو جمله زیر چه اتفاقی افتاد؟؟
با یک هزینه ۱۰۰۰۰ تومنی، حس خوبی به خودتون هدیه بدین!
با یک هزینه کوچک ۱۰۰۰۰ تومنی، حس خیلی خوبی به خودتون هدیه بدین!
در نتایجی که بدست اومد، استفاده از کلمه کوچک و خیلی در جمله دوم، ۲۵ درصد فروش اون محصول رو افزایش داد!
اینکه میگم با کپی رایتینگ میتونین فروشتونو متحول کنین، یعنی همین نتیجه ساده ولی ارزشمندی که بدست اومد.
در نگاه اول شاید کپی رایتینگ کاری ساده به نظر برسه ولی واقعیت این هست که کپی رایتینگ نکات و ظرافتهای زیادی هم داره که در ادامه همین مطلب بشون میرسیم. دقت و خلاقیت در خلق یک اثر ماندگار با کلمات، هنر یک کپیرایتر هست.
کپی رایتینگ از جنس نوشتن هست و یک کپیرایتر باید همدم همیشگی قلم و کاغذ باشه، در کپی رایتینگ، یک کپی رایتر سعی میکنه از ساده ترین و قشنگترین کلمات برای جذب مخاطب و فروش بیشتر محصول یا خدمتش استفاده کنه.
کپی رایتینگ ( CopyWriting ) معادل فارسی مناسبی نداره، به همین دلیل معمولا با همون اصطلاح انگلیسی کپی رایتینگ میشناسنش، البته بعضی ها با اسم تبلیغ نویسی هم میشناسنش ولی کپی رایتینگ و علم کپی رایتینگ بنظرم خیلی فراتر از هنر تبلیغ نویسی هست.
کپی رایتینگ هنرِ فروختن به کمک جادوی کلمههاست.
ماجرای من و مدیر منابع انسانی و کپی رایتینگ
چند ماهی بود به یک نیروی گرافیست نیاز داشتم و پروژه هامون عقب افتاده بود و یک نیروی خیلی خوب تو یه بخش دیگه کار می کرد که من دوست داشتم اون بیاد تو واحد ما کار کنه، من بارها اینو با مدیر واحد منابع انسانی مطرح کرده بودم و هر دفعه با دلایلی که واقعا منطقی بود این درخواست من رد میشد تا اینکه تصمیم گرفتم یک متن کپی طور بنویسیم و متن زیر رو نوشتم و برای مدیر منابع انسانی ایمیل کردم:
ماجرای گدایی که بنظرم کپی رایتینگ بلد بود

حتما شنیدین میگن content is king یعنی چی؟
یعنی محتوا پادشاه هست، ولی آیا هر محتوایی میتونه پادشاه باشه؟
جواب مشخصه: نه
چه محتوایی میتونه پادشاه باشه؟؟
- بازدید زیادی بخوره
- کاربر وقتی داره میخونه باهاش حال کنه
- کاربر برای بقیه دوستاش هم اون محتوا رو بفرسته (بعبارتی share کنه)
- و از طرفی پولساز باشه
پس:
با قواعد کپی رایتینگ و آموزش کپی رایتینگ محتواتونو به یک پادشاه قدرتمند تبدیل کنین.
نمونه های موفق کپی رایتینگ در کسب و کارهای ایرانی
کمپینها و شعارهای تبلیغاتی برندها، از زحمات یک کپی رایتر ( CopyWriter ) است. مثلا شعار «هیچکس تنها نیست» از همراه اول جمله ای هست که یک کپی رایتر زحمتشو کشیده.
جمله مراقب باشید انگشتتان را همراهش نخورید! هم یک جمله قشنگ هست که رستورانها ازش استفاده می کنن، البته باید دقت کنیم جملاتمون ناب باشن و تکراری نباشه!
یا در عکس زیر میتونیم زحمات کپی رایتر دورتو که یه مایع ظرفشویی هست، رو ببینیم:
کپی رایتری که قدیم تر بش تبلیغ نویسی هم می گفتن یکی از شغل های پردرآمد دنیا تبدیل شده و اکثر کسب و کارهای بزرگ نیاز به یک کپی رایتر حرفه ای برای افزایش فروش محصولاتشون هستن.
یا کمپین های تپ سی رو حتما روی بیلبوردهای شهرتون دیده باشین:
رساندن کوه به کوه کار ماست، رسوندن نوشدارو به سهراب کار ماست، رساندن تشنه به چشمه یا رساندن حسنی به مکتب کار ماست.
تو داستان ها خوندیم که لیلی هیچوقت به مجنون نرسیده ولی تپ سی با یک تکنیک کپی رایتینگ میگه رسوندن لیلی به مجنون کار ما هست.
اگه یک جمله داشتیم که صرفا میگفت تپ سی سرعت خوبی داره یا تپ سی تمرکز اصلیش روی حمل و نقل هست شاید تاثیر این جملات رو در ذهن مخاطب نداشت.
یکی از جمله های کپی رایتینگ موفقی که توی سال های گذشته دیدم، از موسسه خیریه کودکان مبتلا به سرطان محک بود و جمله تاثیرگذاری که داشتن این بود:
با هزارتومن چکار میشه کرد؟
و خیلی از افراد با همین تبلیغ با محک آشنا شدن و همون زمان طی اطلاعی که داشتم، پول خیلی خوبی برای حمایت از کودکان سرطانی محک جمع آوری شد.
جمله انجمن مبارزه با سرطان ریه هم خیلی جالب و تاثیرگذار بود:
جملات زیر هم مربوط به برندهای ایرانی هست که در جذب مخاطب موفق بودند:
برای عالی بودن هم کم هزینه کنید
عاشق خرید می شوید
سهم بزرگ خودتان را امروز بگیرید
آخرین جایی که حتما دوست دارید بروید
خب اگه متمایل شدین از علم کپی رایتینگ کسب درآمد کنین و یا زندگی خودتون رو با یاد گرفتن کپی رایتینگ قشنگتر کنین تکنیکهای کپی رایتینگ رو در ادامه بخونین.
اگه هنوز به یک کسب درآمد عالی فکر نکردین، به شغل کپی رایتری و آموزش کپی رایتینگ فکر کنین!
یه چای بریزین و یه کاغذ و قلم بردارین بیاین پای این مطلب، میخوایم با کمک هم شروع کنیم به نوشتن یک مطلب با تکنیک های کپی رایتینگ
تکنیک های کپی رایتینگ
باب بلای ، یکی از بهترین کپی رایتر های آمریکایی چند قانون مهم برای کپی رایتینگ حرفه ای و جذب مخاطب داره :
1-با استفاده از عنوان های جذاب توجه مخاطبان را جلب کنین
2-با دید مشتری به موضوع نگاه کنین
3-توجه به فواید محصول را فراموش نکنین
4- برتری خودتان از رقبا را پر رنگ کنین
5- برای اثبات خود دلایل قاطعانه و مدرک داشته باشین
6- برند سازی کنین و به کار خودتون اعتبار ببخشین
7- برای مخاطبین ایجاد ارزش کنین
8- call to action را فراموش نکنین
این ها یه قواعد کلی هست و در ادامه من تجربیات شخصی خودم رو از روش ها و تکنیک های مهم کپی رایتینگ براتون میگم:
خب لطفا کاغذ و قلمتون رو بردارین میخوایم شروع کنیم به نوشتن یک متن تاثیرگذار:
۱- عاشق کپی رایتینگ باشین
استیو جابز میگه:
بصورت کلی قصد انجام هر کاری رو دارین، سعی کنین اول ببینین این کارو دوس دارین یا نه؟ و اگه شروع کردین عاشقش باشین.
اگه تصمیم گرفتین وارد گود کپی رایتینگ شین و به طور حرفهای ادامه بدین خیلی مهم هست اول نوشتن رو دوست داشته باشین،به خلق ایده و بکارگیری ایده ها در مسیر نوشتن علاقه داشته باشین.
2-هدف خودتون رو قبل از نوشتن بدونین
خیلی مهمه قبل از اینکه بخوایم دربارهی موضوعی بنویسیم، هدفمون رو ازین کار بدونیم، میخوایم دقیقا چکار کنیم؟مخاطبمون رو بشناسیم و بدونیم چند چندیم.
البته بستگی داره بخوایم از یاد گرفتن و آموزش کپی رایتینگ به چی برسیم؟ ما بیشتر در این مقاله یاد می گیریم که مقاله هایی بنویسیم که بتونیم از مخاطبی که مطلب رو می خونن یک عکس العمل بگیریم.
عکس العمل مخاطب می تونه یک لبخند باشه، میتونه ارسال یک کامنت باشه، میتونه خرید محصول شما باشه، میتونه اشتراک گذاری مطلب شما باشه و …
یجورایی دونستن هدف، میشه گفت استراتژی محتوا هم باشه، روزیکه تصمیم گرفتم این مقاله رو بنویسم، هدفم این بود وقتی مخاطبم این مطلب رو میخونه تا آخرش بخونه و اونقد جذاب باشه که این مطلب رو برای افرادی که فکر میکنه بدردشون میخوره Share کنه.
پس لطفا شما هم هدفتون رو از متنی که میخواید بنویسید برای خودتون مشخص کنید.
مثال:ممکنه بگین من میخوام یک سایت بزنم و داخلش محصولات مرتبط با ماهی بفروشم، بنابراین ممکنه من یه مقاله با عنوان “۵ فایده خوردن ماهی در طول هفته” بنویسم.
اینجا هدف چی هست؟ هدف اینه مخاطبینی مطلب من رو بخونن که به خوردن ماهی علاقه مند میشن و بعد میتونم بهشون پیشنهاد بدم اگه دوست دارین میتونین از محصولات سایت من هم که ماهی فروشی هست دیدن کنید.
در نهایت این هنر کپی رایتینگ هست که مخاطبی رو که اومده یه متن آموزشی بخونه، میتونه به یک خریدار هم تبدیل کنه!
محتوا هر چه قدر هم هوشمندانه باشه به تنهایی کاری از پیش نمیبرده و باید مطمئن بشین که محتوای شما مخاطب رو درگیر میکنه و اعتمادشو جلب می کنه و منجر به فروش می شه.
۳– تا میتونین دربارهی موضوعی که میخواید راجبش بنویسید، تحقیق کنین
هر چقد شما اطلاعات و آمار بیشتری دربارهی چیزی که میخواید راجبش بنویسین؛ داشته باشین؛ مطلب شما پخته تر و به قول خودم جون دار تر میشه و مخاطب شما از خوندن مطلبی که نوشتین؛ حال می کنه.
چقد خوب می تونین توی گوگل به اونچیزی که میخواید برسین؟ قدرت سرچ کردنتون چقدر خوبه؟ زبان انگلیسیتون در چه حده؟
هرچقد تو این دو مورد یعنی قدرت سرچ در گوگل و زبان انگلیسیتون قدرتمند تر باشین، یقینا اطلاعات بهتری میتونین دربارهی مقاله ای که مینویسین بدست بیارید و مطلب شما خوراک بهتری برای مخاطب داره! اگه تو این دو تا ضعف دارین یکم بیشتر تلاش کنین، لطفا!
مثلا وقتی من میخواستم مقاله آموزش کپی رایتینگ رو بنویسم؛ حدود 15 تا مقاله درباره کپی رایتینگ خوندم و اطلاعات جدید رو به تجربیاتم اضافه کردم تا خروجی مطلب بشه این مطلب که الان دارین میخونینش.
اطلاعات بیشتر شما درباره یک موضوع و نوشتن در اون مورد، مطلب شما رو حرفه ای تر میکنه!
۴-بهترین عنوان رو برای مطلب خودتون انتخاب کنید.
من خودم زیاد اهل روزنامه خوندن نیستم و اکثرا سایت ها رو برای اخبار چک می کنم ولی گاهی که توی هواپیما بالاجبار روزنامه می خونم؛ فقط یک عنوان جذاب هست که میتونه منو مجاب کنه تا ته مطلب رو ادامه بدم.
شده یجا غذایی میارن براتون که تاحالا نخوردین، ولی اونقد خوشگل روی غذا تزیین شده که دوست دارین هرجور شده ازین غذا بچشین چون بهتون چشمک میزنه.
عنوان محتوا هم مثل همین داستان تزیین غذا هست و هر چقدر جذاب باشه، خواننده رو مجاب میکنه مطلب رو بخونه و اگه داخل مطلب هم این تکنیک هایی که در این مطلب گفتم رو رعایت کنین، باعث میشه تا تهش برین.
من تو همین مطلب ۷ تا تکنیک برای انتخاب بهترین عنوان برای محتوا رو آورده بودم ولی مقاله خیلی طولانی شد و به پیشنهاد دوستان، اونو در قالب یه مقاله دیگه نوشتم.
بنابراین اگه میخواین عنوانی بنویسین که هرکس دید، ۱۰۰ درصد مطلبتون رو باز کنه مطلب زیر رو بخونین:
لطفا اول مقاله بالا رو بخونین بعد ادامه بدین.
چکار کردین؟عنوان انتخاب کردین؟ اگه آره؟ باید یه صد آفرین هزارو سیصد آفرین بهتون بگم، ازینجا به بعد با تکنیک های بعدی یاد میگیریم چطوری متنی که مینویسیم تاثیرگذارتر باشه
یادتون باشه محتوایی پادشاه میشه و تخت پادشاهیشو حفظ می کنه که نام نیک از خودش به یادگار بذاره، پس محتوایی بنویسید که کاربر باهاش حال کنه و اونو برا دوستاش بفرسته
5-یک شروع خوب داشته باشین
6- در کپی رایتینگ، باید آسون و ساده بنویسین
«ویلیام شکسپیر» و «جیمز جویس» که از بزرگترین استادان زبان بودن، هر چه موضوع نوشته هاشون سطح بالاتر بود، از زبان کودکانهتری استفاده میکردن.
طولانیترین کلمه، سه حرف دارد. کورت ونهگات
ساده کردن متن به معنی کنار گذاشتن مسائل فنی و ادبی متن یا نوشتن در حد درک یک دانش آموز دبستانی نیست بلکه به این معنی است که متن خودتون را ساده و قابل فهم بنویسید و از کلمات دشوار استفاده نکنید.
در واقع وقتی دارین مینویسین به این فکر کنین که حتی یک نفر با کمترین سطح دانش که نوشته شمارو میخونه، گیج نشه و برای همه اقشار و خواننده ها یک زبان مشترک داشته باشین و بتونین کسی رو که هیچ شناختی هم از برند شما نداره، حس خوبی از نوشته های شما بگیره.
سعی کنین موقع نوشتن، مخاطب را دوست صمیمی خودتون بدونین و همونقد راحت و ساده براش بنویسین!
نمی دونم شعرهای سعدی جانو میخونین یا نه ولی بنظر من سعدی هم در شعراش سادگی رو رعایت می کرده.
ما را همه شب نمیبرد خواب … ای خفته روزگار دریاب
حالا دوباره یه مثال می زنیم و بعد شما بگین کدومش؟؟
علی در عنفوان جوانی روزهای بغرنجی را سپری کرد.
علی در آغاز جوانی روزهای سختی را سپری کرد.
کدومش؟؟
سادگی رو حتی باید در توصیف محصولاتمون هم رعایت کنیم.
مثلا در تبلیغ مک بوک از متن زیر استفاده شد:
باریک ترین لپ تاپ دنیا
حالا اگه همین در ایران ساخته می شد:
دلاورمردان ایران زمین؛ بعد از یک دهه تلاش؛ بدون اتکا به دانش غربی ها؛ توانستند لپ تاپی را اختراع کنند که در یک محفظه بسیار کوچک قابل نگهداری باشد و دست دانشمندان آمریکایی ها در بدست آوردن این فناوری رو شد.
یادتون نره محتواها، ارتباطات رو میسازن، ارتباطات باعث اعتمادسازی میشن و اعتماد براتون درآمد سازی می کنه.
7–با عکس های مناسب متنتونو از یکنواختی در بیارین
خداوکیلی، همین مقاله آموزش کپی رایتینگ که نوشتم اگه عکس نداشت، رغبت میکردین ۱۲۰۰۰ کلمه رو بخونین؟؟
انتخاب عکسهای مناسب داخل مطلب، میل مخاطب شما رو برای خواندن مطلبتون بیشتر می کنه.
در این زمینه یه تحقیق انجام دادم و با ابزار یاندکس رفتار خواننده هارو چک میکردم، طی آماری که گرفتم، ۴۲ درصد خواننده ها، مطلبی که عکس نداشت رو بعد از پاراگراف دوم می بستن!!
در مورد محصولاتتون ، صحبت کنین و عکس های واقعی و با کیفیت بزارین و احساسات رو چاشنی نوشته هاتون کنین.
8- از ترندهای و مباحثی که مردم دربارش صحبت میکنند، استفاده کنین
از ترندهای روز و مسائلی که تو اون دوره زمانی رو بورس هست استفاده کنید، مثلا یادم میاد برای کمپین یلدای یک شرکت میخواستم کپی رایتینگ بنویسم و از ترند گرونی آجیل استفاده کردم و یکم طنز هم قاطیش کردم و داستان حافظ شیرازی را نوشتم که تصمیم گرفت شب یلدا برای خودش یک سایت راه اندازی کنه.
متن زیر بخشی از اون داستان هست:
دیشب با سهراب سپهری در محله آجیل فروش ها قدم می زدیم تا بلندای شب یلدا را با خوردن آجیل سر کنیم، آجیل فروشی دیدیم که بابت هر دو پستهی نیمه خندان یک تخمه کدو اشانتیون میداد، باز هم کسی نمیخرید!
سهراب که افسرده شد، به سمت ساحل رفت تا سوار قایقش شود و من امیدوار چند قدمی بیشتر رفتم، ولی من هم بی خیال آجیل شدم!
آجیل خیلی گران بود، فهمیدم خربزه آب است باید به فکر نان باشم!
خدارو شکر گوشی سامسونگم را قبل از گرانی دلار خریده بودم و نیمچه اینترنتی داشتم، داخل گوشی از گوگل پرسیدم، چگونه پول در بیاورم! به من گفت سایتی برای خودت بپا کن که همهی کارها …
داداش دمت گرم
من با این تکنیک ها یک پیامک تبلیغاتی برای مشتری هام فرستادم و نتیجش برام خیلی جالب بود و افراد بیشتری پیامک منو جواب دادن و خرید کردند.
سلام خسته نباشید اسماعیل جان. دلم نیومدش بدون تشکر از این مقاله بسیار خوندنی تون سایت تون رو ترک کنم. واقعا مطالب جالبی توش یادگرفتم.
امیدوارم کارتون همیشه بهتر از قبل باشه.
دوستدار شما کامران نوروزی مدیروب سایت تیک مد
یک دنیا ممنون بابت انرژی مثبتت.
با آرزوی بهترین ها برای شما و سایت تیک مد
بهترین مقاله درباره کپی رایتینگ بود که خوندم و متوجه شدم چی به چیه
واقعا ممنون
اسماعیل جان سلام
امروز توی سایتتون دنبال یچیز دیگه بودم ولی این مطلب رو هم خیلی اتفاقی خوندم.
فقط همینقدر بگم که اصلا نفهمیدم چی شد ولی وقتی به آخر مقاله رسیدم، دیدم کلی مطلب ناب درباره کپی رایتینگ که تاحالا نشنیده بودم، یاد گرفتم و یک ساعت از عمرم به بهترین شکل سپری شد.
واقعا دست مریزاد که اینقدر ساده و خودمونی علمتو در اختیار ما گذاشتی.
اسماعیل.جان بسیار عالی بود. تبریک میگم و ممنون از محتوای ارزشمند.
ممنونم جناب حقیقی عزیز.
خیلی خوشحالم از اینکه مقاله مفیدی بوده.
برای شما و مجموعه قدرتمند موفقان آرزوی بهترین ها رو دارم.
جناب شریف از این که با این نگارش عالی کپی رایتینگ رو آموزش دادین سپاس گزارم.
امکانش هست اطلاعات تماستون رو برای من ایمیل کنید، آیا برای برگزاری کارگاه آموزشی کپی رایتینگ می تونیم در اصفهان میزبانتون باشیم؟
ما یک استارتاپ هستیم که در حوزه تولید محتوا کار می کنیم و به شدت به تجربه شما در این زمینه نیاز داریم.
سلام و احترام
آقای نجف آبادی عزیز، از لطفی که داشتید ممنونم.
به ایمیل شخصی شما اطلاعات تکمیلی رو ارسال کردم.
امیدوارم شما و تیمتون در تمامی مراحل کاریتون موفق باشید.
اسماعیل جان کارت خیلی خوبه. ادامه بده برادر .
موفق باشی
یدونه ای محمدجان.
فدا مدات
بنظرم تفاوت اصلی این مقاله با مقاله های دیگه ای که درباره کپی رایتینگ خونده بودم، مثال های خوبش بود که واقعا درک خوبی از موضوع به من می داد.
ممنونم مقاله ای بود که مشخص بود براش وقت گذاشته شده و من هم برای خوندنش وقت گذاشتم.
ممنون
فرق کپی رایتینگ با تبلیغ نویسی چیه؟
آموزشت اسماعیل جان عالی و بلند و بالا همراه با شوخی بود آدم دوست نداشت اصلا تموم بشه.
الان که با کسی قهر نیستم، ولی یادم باشه قهر کردم بگم یه نامه برام بنویسی! 🙂
کپی رایتینگ هم واقعا مهارت باحالیه که از دلش یک متن عالی در میاد. البته کمی توی ایران خوب جا نیوفتاده. فعلا و درآمدش به قدر اونوریا نمیرسه. البته به شرط اینکه برند باشی مشکلی از لحاظ درآمدی نداره و درآمد خوبی داره.
باز هم ممنون از آموزشت
این مقاله ته کپی رایتر بود :/ آدم لذت میبره از خواندن این مقاله :))) مثل نویسنده های سریال ها یا فیلم ها که دقیقا زندگی ادم ها رو بازگو میکنن مثل مثلا خانه به دوش سه در چهار اینم کپی رایتر حساب میشه دیگه نه ؟ همینه که باعث محبوبیت آن سریال ها شده و میشود در زمینه تبلیغات هم به همین شکله باید بری تو رابطه با خواننده شنونده بیننده و غیره متشکرم از شما و آقای مازیار عزیز بابت مطالب جذاب و کمک کننده
دوستدار وبمسترفا 🙂
خیلی خوب بود ولی طولانی بود.
من یک هفته روزی نیم ساعت می خوندمش.
اسم این مقاله رو بنظرم باید کتاب کپی رایتینگ باید بذارین
کاملترین مقاله فارسی درباره کپی رایتینگ بود که می خوندم.
کپی رایتینگ این بود
بقیه اداشو در میارن
جناب شریف در مورد کپی رایتینگ خیلی عالی توضیح داده بودین
چطور می تونیم از دوره های شما استفاده کنیم؟
آقا اسماعیل عزیز سلام
من توی حوزه «هوش کلامی» فعالیت میکنم
جالب بود که اکثر نکاتش رو آموزش میدم برای اینکه کلاممون قدرتمندتر و اثرگذارتر باشه
و با خوندن این مقاله این روزنه برام ایجاد شد که همین نکات چقدر توی بخث فروش مهمه.
ازین به بعد با قدرت و مثال بیشتری این نکات رو در فروش آموزش خواهم داد
ممنون از مقاله خوبتون
(پی نوشت: تا حالا طولانی ترین مقاله ای که نوشته بودم 2500 کلمه داشت.
دم شما گرم برای این مقاله 12000 هراز کلمه ای. من میدونم چه زحمتی براش کشیدی.)
چطور میتونیم خودمون رو محک بزنیم که کپی رایتر خوبی هستیم یا نه؟ و اینکه شرکت ها رزومه میخوان و اگه ما تازه کار باشیم چه کنیم؟
با سلام خدمت شما آقا اسماعیل.از خوندن این مقاله لذت بردم و بسیار آموختم.درود خداوند بر شما.
سلام اسماعیل جان
ممنون از متن خوب و صمیمی ات…
من دارم کپی رایتینگ رو شروع میکنم.
مصمم هستم ی کپی رایتر حرفه ای بشم.ممنون میشم کمک کنی بهم
درود به شرفت
سلام جناب شریف واقعا استفاده کردیم خیلی زحمت کشیدید به امید توفیقات روز افزونتون
درود به همه انسانهای شریف!
قصد داشتم یک دوره کپی رایتینگ شرکت کنم! چون دستم با قلم جفت و جوره! اما زحمتی که شما متقبل شدین ، باعث شد تجدیدنظر کنم و از این به بعد فقط روی تحقیق و مطالعه و پندهای شما زوم بشم?️♂️?
یه مبلغی هم تو جیبمون save میشه?
برقرار باشید ?