افزایش سرعت سایت با ۷ روش واقعی برای وردپرس و همه سایت ها
افزایش سرعت سایت و بهینهسازی یکی از مهمترین مواردی است که در موفقیت سایتهای تجارت الکترونیک و توسعهیافته نقش مستقیم دارد، در دنیای اینترنت و دهکده جهانی در کسری از ثانیه پیروزی و موفقیت و همچنین شکست مشخص خواهد شد طوری که اگر صفحه وبسایت شما کمی کند بوده و بهینهسازی نشده باشد و با تأخیر بارگذاری شود، نرخ بازدید کاهشیافته و موجب نارضایتی کاربر و درنتیجه خروج وی از سایت شما خواهد شد.
عوامل تأثیرگذار در افزایش سرعت سایت
از دست دادن رضایت مشتری و بازدیدکننده در تجارت و دنیای بازاریابی و تجاری روز دنیا به معنی از دست دادن سرمایههای ارزشمندی است که هر ثانیه آن برای هر شخصی ارزشمند است درنتیجه دقت کنید که به موضوع افزایش سرعت سایت و درنتیجه بهینهسازی سایت و تست سرعت سایت خود رسیدگی کنید.
در ادامه بهصورت موردی به برخی از عواملی که باعث تأثیرگذاری در سرعت بارگذاری صفحات سایت شما خواهد شد خواهیم پرداخت و نکاتی را برای بهینهسازی وبسایت شما پیشنهاد خواهیم کرد، درنتیجه تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
” اگر بالا آمدن سایت شما بیش از ۳ ثانیه به طول بیانجامد ۴۰% بازدیدکنندگان سایت شما را ترک می کنند “
منبع: Kissmetrics
ابزارهای آنلاینی مثل Pingdom، WebPageTest، GTmetrix و Google PageSpeed Insights به صورت رایگان موجود هستند که با کمک آنها میتوانید علت کند بودن و همچنین راه های افزایش سرعت سایتتان را پیدا کنید.
افزایش سرعت سایت از طریق بهینهسازی کدها
هر وبسایتی در ظاهر از مجموعهای المان تشکیلشده اما در پشتصحنه این المانها و تصاویر کدها قرار دارند، بهینه کردن این کدها باعث افزایش سرعت سایت خواهد شد و درنتیجه موجب میشود برای بارگذاری سایت حافظه کمتری موردنیاز باشد، البته لازم به ذکر است که فرآیند بهینهسازی نیازمند صرف زمان و هزینه است، اما مطمئناً پس از مشاهده نتیجه کار و افزایش سرعت سایت خود متوجه اهمیت این موضوع خواهید شد.
افزایش سرعت سایت با کاهش فایلهای css و javascript
علیرغم بهینهسازی کدهای سایت، مجموعه از فایلها نیز وجود دارد که هنگام بارگذاری سایت دریافت خواهند شد که کاهش تعداد و حجم این فایلها نیز در افزایش سرعت سایت نقش مهمی را ایفا خواهد کرد، بهصورت مثال اگر یک وبسایت دارای 3 پیوست از نوع Javascript باشد، مرورگر برای بارگذاری آنها باید به تعداد فایلها درخواست ارسال نماید، این روند موجب کاهش سرعت خواهد شد.
حال اگر ما تمامی این فایلها را در تعداد کمتری خلاصهتر و فشردهتر نماییم تعداد درخواستهای موردنیاز برای بارگذاری فایلها کاهشیافته و مرورگر میتواند تنها با یک درخواست تمامی اطلاعات را بارگذاری نماید درنتیجه موجب افزایش سرعت سایت و بهینهسازی خواهد شد.
بهینه سازی صفحه اصلی
سعی کنید در صفحه ی اصلی سایت از ابزارک های زیادی و محتوای اضافه استفاده نکنید و فقط موارد مهم را در صفحه اصلی قرار دهید. صفحه ی اصلی خود را شلوغ نکنید و سعی بر خلاصه کردن محتواها در صفحه اصلی داشته باشید.
کاهش حجم تصاویر موجود در سایت
عمدهترین نوع فایلی که در سایتها دیده خواهد میشود، تصاویر هستند که در فرمتها و حجمهای مختلفی استفاده خواهند شد، فرمت مناسب و انتخاب درست حجم و اندازه تأثیر بسیار زیادی بر سرعت وبسایت دارد.
هدف از بهینهسازی تصاویر استفادهشده در سایت این است که بدون افت کیفیت مشهود بتوانیم حجم فایلها را کاهش دهیم که با اندکی جستجو مشاهده خواهید کرد که برای این کار ابزارهای بسیار زیادی وجود دارد و شما میتوانید هم از طریق دستگاه کامپیوتر خود و یا بهصورت آنلاین نسبت به این کار اقدام نمایید.
این عمل نیز موجب افزایش سرعت سایت بهصورت مستقیم خواهد شد.
سایت tinypng یکی از سایت های فعال در این زمینه میباشد که میتوانید با آپلود عکس خود در این سایت، نسخه ی بهبود یافته با حجم کم را دریافت نمایید. از دیگر افزونههای کاهش حجم به صورت خودکار میتوان Smush.it و Imagify و WP Compress را معرفی کرد.
استفاده از تکنیک LazyLoad در تصاویر
در این تکنیک بازدیدکننده تا به عکس مورد نظر نرسد، عکس بارگذاری نمیشود و به محض اینکه مخاطب با اسکرول کردن به عکس رسید، سریعا قبل از مشاهده بازدیدکننده عکس لود میشود و به این شکل هم از کاهش سرعت سایت جلوگیری میشود و همچنین باعث کاهش مصرف پهنای باند با بارگذاری داده های کمتر برای بازدیدکنندگان میشود.
غیرفعال کردن Hotlinking
اگر شما عکسی را درسایت خود آپلود کرده و کس دیگری لینک عکس شما را در سایت خود قرار دهد، این عکس از هاست شما فراخوانی خواهد شد که باعث کاهش سرعت سایت شما میشود.
برای غیر فعال کردن Hotlinking باید کد زیر را در htaccess وارد نمایید.
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?:
//(www\.)?EXAMPLE.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?:
//(www\.)?google.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?:
//(www\.)?EXAMPLE.com [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]
به روزرسانی کنید
اگر از وردپرس استفاده میکنید، بعد از اینکه مطمئن شدید افزونه ها و قالب شما با وردپرس جدید سازگاری دارند، وردپرس خود را به روزرسانی کنید.
اکثر این آپدیت ها شامل کدهایی هستند که میتوانند سرعت سایت شما را افزایش دهند.
استفاده مناسب و بهجا از کش ها
استفاده از کش ها یک نوع سازگار بسیار کاربردی در زمینه بهینهسازی وبسایتها محسوب خواهد شد، در این فرآیند بهمنظور کمتر کردن حجم فایلهای ذخیرهشده و همچنین صرفهجویی در پهنای باند مصرفی هنگام بارگذاری سایت، عملکرد وبسایت و تنظیمات و همچنین برخی از صفحات بهصورت آفلاین در اولین بازدید کاربر در مرورگر وی ذخیرهشده و این باعث خواهد شد که کاربر در بازدیدهای بعدی بهجای بارگذاری از سرور، از سرور و فایلهای محلی برای بارگذاری استفاده نماید و افزایش سرعت سایت را تجربه نماید.
البته در صورت اینکه تغییرات زیادی شامل حال سایت شود، نسخه جدید مجدداً نیاز به بارگذاری و ذخیرهسازی دارد اما درواقع بهصورت کلی این فرآیند باعث افزایش سرعت سایت شده و تعداد درخواستهای ارسالی مرورگر برای بارگذاری را کاهش خواهد داد و این افزایش سرعت بهخصوص برای کاربرانی که مرتباً از بازدیدکنندگان دائمی شما هستند مشهود خواهند بود.
چگونه این قابلیت را برای سایت خود فعال کنیم؟
راه اول:
اگر سایت شما در سرور آپاچی است، باید کد زیر را در فایل htaccess وارد نمایید:
Add Expires Headers (Apache)
ExpiresActive On
ExpiresByType text/css “access 1 month”
ExpiresByType text/html “access 1 month”
ExpiresByType image/gif “access 1 year”
ExpiresByType image/png “access 1 year”
ExpiresByType image/jpg “access 1 year”
ExpiresByType image/jpeg “access 1 year”
ExpiresByType image/svg “access 1 year”
ExpiresByType image/x-icon “access 1 year”
ExpiresByType application/pdf “access 1 month”
ExpiresByType application/xhtml-xml “access 1 month”
ExpiresByType application/javascript “access 1 month”
ExpiresByType text/x-javascript “access 1 month”
ExpiresByType application/x-shockwave-flash “access 1 month”
ExpiresDefault “access 1 month”
کد کنترل کش هدر (Cache Control Headers) را زیر کد بالا در htaccess قرار دهید:
Add Cache-Control Headers (Apache)
<ifModule mod_headers.c> <filesMatch “\.(ico|jpeg|jpg|png|gif|swf|pdf|svg)$”> Header set Cache-Control “public” </filesMatch> <filesMatch “\.(css)$”> Header set Cache-Control “public” </filesMatch> <filesMatch “\.(js)$”> Header set Cache-Control “private” </filesMatch> <filesMatch “\.(x?html?|php)$”> Header set Cache-Control “private, must-revalidate” </filesMatch> </ifModule>
در آخر هم کد زیر که Etags را غیر فعال میکند را بگذارید.
FileETag None
کدها را ذخیره کنید و اگر از پلاگین کش استفاده میکنید clear cache را بزنید.
اگر سایت شما روی سرور NGINX بود، کدهای زیر را در فایل .conf اضافه نمایید. فایل .conf در مسیر زیر قرار دارد:
/etc/nginx/sites-enabled/default
کدها:
Add Expires Headers (NGINX)
location ~* \.(jpg|jpeg|png|gif|ico|css|js|pdf|svg)$ { expires 365d; } location ~* \.(pdf|html|swf)$ { expires 90d; }
Add Cache-Control Headers (NGINX)
location ~* \.(jpg|jpeg|png|gif|ico|css|js|pdf|svg)$ {
expires 90d;
add_header Cache-Control “public, no-transform”;
}
راه دوم:
با افزودن پلاگین و افزونه این قابلیت را فعال کنید. افزونه هایی مثل:
- wp fastest cache
- wp super cache
- Rocket
- Hummingbird
- W3 Total Cache
- Breeze
فعال کردن قابلیت GZip
درواقع قابلیت Gzip نوعی الگوریتم خودکار کامپیوتری است که در پسزمینه و سرورها بهصورت مرتب تکرار خواهد شد و باعث میشود که فایلهای موجود در سرور فشردهسازی شده و زمان کمتری برای بارگذاری آنها صرف شود، بهنوعی این عمل مانند فشرده کردن کل وبسایت است، این قابلیت حتماً باید در مرورگر اینترنتی نیز فعال و قابل پشتیبانی باشد تا باعث افزایش سرعت سایت شود.
امروز فعال کردن قابلیت Gzip یکی از مرسومترین روشها برای افزایش سرعت سایت است زیرا اکثر مرورگرها از آن پشتیبانی میکنند، در این روند ابتدا اطلاعات در درخواست اول فشردهشده و به مرورگر ارسال میشود و مرورگر نیز با توجه به قابلیت Gzip فایلهای فشردهشده را بارگذاری کرده و عملیات بارگذاری سریعتر انجام خواهد شد.
فعال سازی Gzip در Htaccess
- ابتدا وارد کنترل پنل هاست خود شوید.
- به بخش filemanager خود بروید.
- در دایرکتوری Public_html ، فایل htaccess را بیابید.
- سپس بر روی فایل htaccess کلیک راست کرده و آن را با ویرایشگر پنل باز کنید.
- کدهای زیر را در انتهای فایل htaccess کپی کرده و فایل را ذخیره نمایید.
<ifModule mod_gzip.c>
mod_gzip_on Yes
mod_gzip_dechunk Yes
mod_gzip_item_include file .(html?|txt|css|js|php|pl)$
mod_gzip_item_include handler ^cgi-script$
mod_gzip_item_include mime ^text/.*
mod_gzip_item_include mime ^application/x-javascript.*
mod_gzip_item_exclude mime ^image/.*
mod_gzip_item_exclude rspheader ^Content-Encoding:.*gzip.*
</ifModule>
”۵۲ درصد خریداران اینترنتی ادعا می کنند لود سریع تر صفحات بر وفاداری و خرید متداوم آن ها تاثیر بسزایی دارد.”
منبع: Econsultancy
استفاده از قابلیت CDN در سرورها
قابلیت شبکه انتقال محتوا یا بهاختصار CDN میتواند باعث شود که فایلهایی که بهصورت دائمی و ثابت مربوط به یک سایت است در سرورهای مختلفی ذخیره شود و ازلحاظ مکانی و زمانی هنگام درخواست کاربر از نزدیکترین سرور بارگذاری انجام شود، این روش باعث میشود تا در بازدیدهای بالا سرعت وبسایت افزایش پیدا کرد و دچار اختلال نگردد.
افزایش سرعت سایت از طریق انتقال شبکه محتوا یا Content Delivery Network امروزه در پرترافیکترین وبسایتها بهعنوان اصلیترین روش مقابله با اختلال هنگام ترافیک بالا و افزایش سرعت سایت محسوب میشود.
CloudFlare یکی از شرکت های ارائه دهنده رایگان CDN است که از بهترین دیتاسنترهای جهان استفاده میکند.
حذف افزونه های اضافی و مشکل دار
اگر شما هم از افزونه های متفاوتی برای سایت خود استفاده میکنید، سعی کنید افزونه های اضافه و مشکل دار که سرعت پایین دارند را شناسایی و حذف کنید.
افزونه Query Monitor رایگان می باشد و برای همین کار طراحی شده است. پس از نصب، این افزونه به صورت خودکار هر مشکلی که سایت شما داشته باشد را گزارش میدهد.
گاهی اوقات نیز با نصب افزونه های زیاد، با کاهش سرعت سایت روبرو خواهید شد. برای حل این مشکل، سعی کنید از افزونه های ضروری استفاده کنید و افزونه های اضافه را پاک نمایید.
انتخاب هاستینگ مناسب برای افزایش سرعت سایت
انتخاب یک سرور میزبانی مناسب و معتبر یکی از عوامل مهم در افزایش سرعت سایت است که درصورتیکه شما مطمئن باشید اغلب بازدیدکنندگان شما داخلی هستند بهتر است از هاست هایی استفاده کنید که سرورهای آنها در داخل کشور قرار دارند لذا ازلحاظ زمانی و مکانی سرعت بالاتری داشته و موجب افزایش سرعت سایت خواهد شد.
همچنین در زمان خرید هاستینگ به تأثیر استفاده از Gzip نیز توجه کنید زیرا برخی از سرورهای میزبانی این قابلیت را دارا نیستند و موجب تداخل در افزایش سرعت سایت خواهند شد.
پیشنهاد وبمسترفا برای یک هاست پرسرعت ایران سرور می باشد.
در صورتیکه تمایل داشتید تجربه های من درباره بهترین هاستینگ های ایرانی را بخوانید به مقاله زیر مراجعه کنید:
با تشکر از اینکه در مقاله راه های افزایش سرعت سایت کنار ما بودید، لطفا تجربیات خود در این زمینه را با ما در میان بگذارید.
برخی کد ها خرابه اصلاح کنید
سلام مفید بود.